می‌خواهید چه‌کاره شوید؟

می خواهید چه کاره شوید

باورهای غلط راجع به استخدام

آیا می‌دانید می‌خواهید چه کاره شوید؟

دانستن این که تمایل دارید ظرف سال‌های آتی به چه عنوان و با چه تخصصی کسب تجربه کنید تا با آن سابقه بین تصمیم­‌گیرندگان و مدیران عالی­‌رتبه دنیای پروژه شناخته شوید مستقیماً در سرعت پیشرفت‌تان تأثیر دارد. اگر از روز اول بدانید که علاقه­‌مند به مدیریت پروژه هستید یا اینکه می‌خواهید متخصص طراحی در یک بخش فنی مثل مهندسی سیالات پروژه باشید، برایتان بسیار راهگشا خواهد بود. نکته جالبی که در دنیای پروژه وجود دارد این است که با کسب تجربه علاوه بر رشته تخصصی دانشگاهی خود می­‌توانید به‌عنوان مدیر یا هماهنگ‌کننده واحدهای مهندسی، مدیر اجرا، مدیر تدارکات و حتی مدیریت‌های ارشد مثل مدیریت پروژ‌‌ه‌­ها و رتبه‌­های سازمانی بالاتر هم به ایفای نقش بپردازید.

توصیه می­‌کنم راجع به شغل موردعلاقه­‌تان خیلی خوب فکر کنید. این که به کاری که انجام می­‌دهید عمیقاً علاقه‌مند باشید مهم‌ترین نیروی محرکه جهت پیشبردتان در مسیر موفقیت است. اشکالی ندارد اگر از ابتدا دقیقاً ندانید از کدام بخش دنیای پروژه لذت بیشتری خواهید ­برد ولی حتماً باید سرنخ‌هایی از علایق کاری خود داشته باشید. حتماً باید بدانید که به اجرا بیشتر علاقه دارید یا طراحی و یا تدارکات و بازرگانی داخلی و خارجی و یا بخش‌های مالی و پشتیبانی. وقتی کار موردعلاقه‌تان را از بین مشاغل پروژه­ای دقیقاً شناسایی کنید؛ آنگاه می­‌توانید به دنبال آن بگردید و خود را برای پذیرفته شدن در آن آماده کنید.

هرگز نمی‌توانید چیزی را که به دنبال آن نیستید، پیدا کنید

آقای دارن هاردی در کتاب اثر مرکب می‌نویسد: هرگز نمی‌توانید چیزی را که به دنبال آن نیستید، پیدا کنید. حتماً متوجه شده‌اید که چقدر بر تغییر نگرش شما نسبت به شروع و کسب موفقیت به خصوص در شغل‌های پروژه­­ای تأکید دارم. سال‌هایی از عمرم را که در فضای کسب‌وکار و مخصوصاً پروژه‌ها گذرانده­ام این حقیقت را برایم به اثبات رسانده است که باورهای عمیق ذهنیِ شما تعیین‌کننده آن چیزی است که در جنبه‌های مختلف زندگی و از آن جمله کار و حرفه خود به دست خواهید آورد، پس در کنار کسب مهارت‌های فنی و تکنیکی هرگز از تقویت و پالایش روحیه و باورهای خود غافل نشوید.

 

کار یا علاقه؟

بخش زیادی از مردم هر روز سر ساعت خاصی از خواب بیدار می­‌شوند و باعجله آماده شده، به سمت محل کار خود می­‌شتابند. به نظر شما چند درصد از این افراد واقعاً از سرِ علاقه و خواست قلبی، مشغول به انجام وظایف روزانه‌­شان می­‌شوند؟ چند درصدشان با اینکه تمایلی به انجام کارهای تکراری روزانه ندارند برای سال‌های متوالی همان کارها را ادامه می‌دهند؟ من هر روز این آدم‌ها را می­بینم، از کنارشان رد می­‌شوم و گاهی با آن‌ها به فراخور مسائل کاری روزانه صحبت می‌­کنم. درک اینکه چطور آن‌ها سال‌ها بدون اشتیاق و صرفاً برای دریافت حقوق ماهانه و پرداخت هزینه­‌های جاریِ زندگی‌شان لحظات طلایی عمر خود را به کاری می­پردازند که لذتی از آن نمی­برند واقعاً برایم مشکل است. یک توصیه به شما دارم:

هرگز عمر گران‌بهاتر از الماس خود را با کمتر از آنچه مشتاق و خواهان آن هستید معامله نکنید.

 

تجربه ثابت کرده است که وقتی علایق خود را دنبال می­‌کنید درآمد هم در پی آن خواهد آمد. در اینجا می‌خواهم به‌طور ویژه از علاقه‌مندی‌های پروژه­ای شما صحبت کنم. آنچه دنیای پروژه را جذاب کرده است، گستره وسیع مشاغلی است که در شرکت‌های پروژه‌محور ارائه می­‌شود. در سایر بخش‌ها مثل دوایر دولتی یا بخش‌های بهداشت و درمان و یا خدمات، شاید بدین نحو تنوع و گوناگونی در یک مجموعه سازمانی وجود نداشته باشد.

درصد بسیار زیادی از افراد با علاقه‌مندی‌ها و استعدادهای گوناگون قادرند در بخش‌های مختلف پروژه مشغول به کار شوند. کافی است علاقه‌مندی‌های خود را به‌درستی شناسایی و سپس کشف کنند که در چه سازمان، چه دپارتمان و سرانجام چه شغلی، آن علایق ارضا می­‌شوند. برای مثال اگر آدم برونگرا و اهل معاشرتی هستید و مذاکرات حرفه‌ای، مباحث مالی و دادوستد را جذاب می‌دانید و در عین‌حال از تجهیزات فنی و صنعتی هم سررشته دارید، به‌احتمال بسیار زیاد مناسب‌ترین بخش برای شما قسمت بازرگانی و مناسب‌ترین شغل برایتان مهندسیِ خرید است. شما می­‌توانید به‌عنوان یک کارشناس یا مهندس خرید، هماهنگ‌کننده تدارکات پروژه، مدیر تدارکات و یا حتی در بخش معاونت بازرگانی یک سازمانِ پروژه‌محور با موفقیت به ایفای نقش بپردازید.

توصیه می­‌کنم کشف کنید چه نوع کاری را دوست دارید. محاسبه، طراحی، ترسیم، نوآوری، ساخت‌وساز، نصب و راه‌اندازی تجهیزات و خطوط تولید، امور مالی، برنامه­‌ریزی، زمان‌بندی، مذاکره حرفه‌ای، آموزش، تحقیق، پژوهش، استخدام، بازرسی و کنترل ساخت تجهیزات، خرید، فروش، بازرگانی داخلی و خارجی، امور گمرکی و ترخیص کالا و تجهیزات، مباحث حقوقی و قراردادها و ده‌ها مورد دیگر همه و همه زمینه­‌هایی است که در دنیای پروژه می­‌توانید در آن‌ها به کار مشغول شوید. از این‌ رو شما با وجود سابقه و تخصص در یکی از موارد بالا و آشنایی با چند مورد دیگر می­‌توانید به مدیر بخش و حتی مدیر پروژه تبدیل شوید؛ ضمن اینکه این مشاغل، امور مهم و باارزشی نیز محسوب می‌شوند و مزایای مادی و معنوی بسیاری به دنبال دارند. پس علایق خود را با دقت کشف کنید، در این صورت احتمالاً یک یا چند شغل از مشاغل پروژه­ا برای شما جذاب‌تر خواهد بود.

نویسنده : سعید حدادی


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *